Islamitische Uitvaart

De Islamitische gemeenschap in Nederland is te verdelen in diverse stromingen, zoals de Soennieten, Sjiieten en Ahmadiyya. Bij elke stroming dient de Ghusl (rituele bewassing) zo snel mogelijk plaats te vinden na het overlijden.
Uitvaartzorg Uniek is gespecialiseerd in Islamitische uitvaarten ongeacht de afkomst en stroming. Door onze jarenlange ervaring en het verzorgen van vele Islamitische uitvaarten weten wij exact wat de religieuze handelingen zijn bij een overlijden. Ons netwerk binnen de Islamitische gemeenschap is enorm gegroeid. Hierdoor hebben wij alle middelen zoals kafanpakketten, bewassingsgroepen en geestelijke verzorgers (Imam) binnen ons handbereik.

Een begrafenis binnen 24 tot 36 uur na overlijden laten plaatsvinden is voor ons geen enkel probleem. De wegen om deze toestemming te verkrijgen via de Officier van Justitie verzorgen wij regelmatig, afhankelijk van de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden.

Wilt u een overlijden melden of informatie omtrent een Islamitische uitvaart klik dan op het telefoon-icoontje.

06 – 25 55 31 00
dag en nacht bereikbaar

Nieuwe Nederlanders

De uitvaarten vanuit andere culturen vinden steeds meer plaats in Nederland. Wij merken op dat de grote uitvaartondernemingen geen ervaring hebben om uitvaarten te kunnen verzorgen van de “Nieuwe Nederlanders”. Hierbij kunt u denken aan de mensen met een Hindoe, Islamitische of Creoolse komaf.

Uitvaartzorg Uniek is juist gespecialiseerd om mensen uit deze bevolkingsgroepen te begeleiden bij het verlies van hun dierbare. Door onze jarenlange ervaring weten wij exact hoe de uitvaarten op religieus gebied moeten verlopen met daarbij natuurlijk de wensen en tradities niet uit het oog te verliezen.

Heeft u vragen?

Stel ze gerust, wij staan voor u klaar.

WhatsApp WhatsApp ons