Hindoe uitvaart

De Hindoe gemeenschap is in Nederland te verdelen in 2 stromingen, de Sanatan Dharm en de Arya Samaadj

Bij een overlijden is het grote verschil dat de rituelen (Shraadh) bij de Sanatan Dharm voor de crematie/begrafenis plaatsvindt en bij de Arya Samaadj na de crematie/begrafenis d.m.v. een havan (vuurdienst).

Wist u dat...?

Uitvaartzorg Uniek dé specialist in Hindoe uitvaarten is.

Uw steun en toeverlaat

Op het moment dat u een dierbare verliest staat de wereld stil voor u. Uw emoties nemen de overhand en toch moet u stilstaan bij het maken van belangrijke keuzes rondom de uitvaart van uw dierbare.
Uitvaartzorg Uniek is op dat moment de uitvaartonderneming die u volledig zal ontzorgen. Ik kom langs bij u om stap voor stap de uitvaart te bespreken en samen geven we vorm aan de uitvaart. We nemen de wensen door en vormen de uitvaart geheel naar wens van uw dierbare en u als nabestaande(n).

Ik vind het belangrijk dat u na het overlijden van uw dierbare zich volledig kunt richten op het afscheid. Dit doe ik door diverse taken uit handen te nemen zoals:

  • Alle pooja spullen te verzorgen voor de Kriya Karm of Havan
  • De bloemen/ samagri voor het afscheid te verzorgen
    (U hoeft dus niet meer zelf bloemen te pluizen)
  • Het verzorgen van Mala’s
    (kosten aan verbonden)

In het geheel stimuleer ik u wel om actief deel te nemen aan de voorbereiding en de uitvoering van de uitvaart. Dit ten goede voor uw rouwproces en ik ervaar telkens weer dat nabestaande(n) dit juist prettig ervaren.

Anders dan anderen

Er zijn veel aanbieders in de uitvaartbranche die Hindoe uitvaarten verzorgen. Uitvaartzorg Uniek onderscheidt zich vooral door zich allereerst als een familielid op te stellen, zodat u het gevoel heeft dat ik geen onbekende ben van u.

Daarnaast merk ik op dat de Hindoes in Nederland steeds moderner worden en deze modernisering ook vertalen in de uitvaarten.
Ik speel hierop in door 2 werelden bij elkaar te brengen. Een uitvaart waarbij de wensen en gebruiken op basis van het geloof worden uitgevoerd, maar ook dat de overledene wordt herdacht door stil te staan bij zijn/ haar leven.

We vullen de plechtigheid in met het delen van dierbare herinneringen, luisteren naar muziek waar de overledene van hield en wellicht het ophalen van herinneringen door naar beelden (foto’s of videofragmenten) te kijken. Deze dag staat in het teken van de overledene en nabestaande(n) en ik zorg ervoor dat deze dag een onuitwisbare herinnering wordt.

Kosten

De kosten van een uitvaart zijn gebaseerd op uw wensen. Hierdoor zijn de kosten van iedere uitvaart verschillend. Ik biedt alleen maatwerk aan voor elk budget. Ieder mens is natuurlijk verschillend en zo heeft ook iedereen verschillende wensen.

Wilt u weten wat de kosten zullen zijn voor uw uitvaart? Neem dan contact met mij op.

Vragen..?