WAAROM KIEZEN VOOR UITVAARTZORG UNIEK?

De voordelen op een rij

  • U kunt 24 uur per dag 7 dagen per week op ons rekenen
  • Altijd dezelfde uitvaartbegeleider
  • Transparantie betekent bij uitvaartzorg Uniek één basistarief voor onze dienst en geen verborgen provisies
  • Bij uitvaartzorg Uniek kunt u uw toekomstige uitvaartwensen in een document laten vastleggen
  • Bij uitvaartzorg Uniek kunt u altijd terecht, indien u elders of niet verzekerd bent
  • Tevens dé specialist in Hindoeïstische, Creoolse en Islamitische uitvaarten
  • Bij uitvaartzorg Uniek draait het alleen om u en uw dierbare, u bent voor ons Uniek!
WAT MOET IK DOEN ALS IK ELDERS OF NIET VERZERKERD BEN?

Bent u verzekerd? Dan bent u niet verplicht om de uitvaart door de verzekeraar of de genoemde ondernemer op de polis te laten verzorgen. Het gaat hier puur om de verzekeraar en niet de uitvaartverzorger. U bent dus vrij om te kiezen door wie u uw uitvaart wilt laten verzorgen.

Wenst u hier meer informatie over neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen geheel vrijblijvend het financiële plaatje in kaart brengen voor uw uitvaart.

Ook als u niet verzekerd bent kunt u bij uitvaartzorg Uniek terecht.

BINNEN WELKE TERMIJN MOET EEN UITVAART PLAATSVINDEN?

Volgens de Wet op de Lijkbezorging mag een uitvaart niet eerder dan 36 uur vanaf het tijdstip van overlijden plaatsvinden. De uitvaart dient uiterlijk op de zesde werkdag na overlijden plaats te vinden. Hierbij wordt de dag van overlijden, het weekend en feestdagen niet meegerekend.

Uiteraard zijn op deze wettelijke regels uitzonderingen, zoals bij Islamieten die binnen 36 uur worden begraven. Het kan ook voorkomen dat er familieleden vanuit het buitenland moeten overkomen en de uitvaart hierdoor na de zesde werkdag moet plaatsvinden. In dit soort gevallen dient er een toestemming aangevraagd te worden via de Officier van Justitie, uiteraard wordt deze toestemming door ons geregeld.

WAT GEBEURT ER MET DE AS NA DE CREMATIE?

Na de crematie wordt in Nederland de as van een overledene een maand bewaard in een crematorium. Dit is wettelijk bepaald. De as wordt veelal ongeveer tot zes maanden na de crematie kosteloos bewaard in het crematorium. Na een maand neemt u het besluit over wat u wilt doen met de as. Er zijn talloze mogelijkheden om een asbestemming uit te kiezen. uitvaartzorg Uniek kan u hierover informeren en adviseren.

U kunt er ook voor kiezen om de as binnen een maand op te halen bij het crematorium. Dit kan uit geloofsovertuiging dat vaak voorkomt bij de Hindoestaanse gemeenschap. Het kan ook zijn dat u in dezelfde maand nog naar het buitenland gaat en uw dierbare de as daar verstrooid zou willen hebben. In dit soort gevallen dient er een toestemming aangevraagd te worden bij de Officier van Justitie, uiteraard wordt deze toestemming door ons geregeld.

IN WELKE REGIO IS UITVAARTZORG UNIEK WERKZAAM?

Uitvaartzorg Uniek is werkzaam in de gehele randstad. Op aanvraag kunnen wij uiteraard ook buiten deze regio een uitvaart verzorgen indien dit past in onze agenda. Wij vinden het persoonlijk contact en korte lijnen met de familie en vice versa uiterst belangrijk. Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel. Wilt u een uitvaart door ons laten verzorgen buiten de randstad, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

NIEUWE NEDERLANDERS

De uitvaarten vanuit andere culturen vinden steeds meer plaats in Nederland. Wij merken op dat de grote uitvaartondernemingen geen ervaring hebben om uitvaarten te kunnen verzorgen van de “Nieuwe Nederlanders”. Hierbij kunt u denken aan de mensen met een Hindoe, Islamitische of Creoolse komaf.

Uitvaartzorg Uniek is juist gespecialiseerd om mensen uit deze bevolkingsgroepen te begeleiden bij het verlies van hun dierbare. Door onze jarenlange ervaring weten wij exact hoe de uitvaarten op religieus gebied moeten verlopen met daarbij natuurlijk de wensen en tradities niet uit het oog te verliezen.

Heeft u vragen?

Stel ze gerust, wij staan voor u klaar.